HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

557. és 17. Ilyen a boksz

2011.08.03. 09:44 Dr. Gyenesei István

Van itt minden, mint a vegyesboltban. ÁFA visszatérítésre kötelezett állam. MOL részvény visszavásárlási kényszer. Oktalan bosszú terve. Ellenségkép keresés jobbról és balról. Szép termést ígérő kukoricatáblák kiszántása. Fa..t kiáltó EU-képviselő. Magánéleti örömök, újabb kihívásokkal. Ilyen a boksz.

 Akkor nézzünk meg ebből néhányat. A munkaadóknak kedvező nemzetközi döntés az ÁFA visszafizetésre hívja fel a kormányt. Nem ők a hunyók, de nekik kell elvinni az évtizedes balhét. Százmilliárdos tétel. Vettünk, akarom mondani állami tartalékból vettek az okosok MOL részvényt „jó áron”, most lehet, hogy el kell adni „ócso” pénzért. Újabb, mindannyiunk zsebét terhelő százmilliárdos veszteség. Fussa a kölcsön vett nyugdíjbiztosítási pénzekből? Az egész világ keresi miként lehetne kevesebb vegyszerrel elegendő élelmiszert, takarmányt, akár kisebb költséggel termelni.  A génkezelés minden kétséget kizáróan a jövő útja, a fejlett országok valósága. A legjobb, ha beletörődünk. Mi meg keresztbe fekszünk a vonat előtt, miközben fel kellene rá szállni. Somogyot meg olyan megyei elnök vezeti aki Nagyatádon, egy országos sporteseményen fővédnöki státuszban megjelenve, a VIP sátorban egyszerűen „figyelj ide ba..d meg” nemtelen egyszerűséggel kiáltott a nem mellesleg főorvos főszervezőnek. Az esetnek folytatása is volt, de ez nem tartozik ide.  Olyan, most a Fideszhez közelállótól hallottam ezt a történetet, aki személyesen is jelen volt. Hát ilyen a boksz.

 A következő részt 18 éven aluliak és jó lelkek csak felnőtt politikusok társaságában olvassák el! Azon gondolkodom szép dolog-e „Ki a fasz ...?” kérdéssel illetni az amerikai külügyminisztérium államtitkárát? Tette ugyanis ezt „Dajcstomi” a Twitteren. Ő ott szokott irogatni, én meg itt. Mint EU-képviselőre manapság kevesebb reflektorfény vetődik. Időnként kell valami kurucos. Mondott ő már máskor is, mást is. Az „irtózatos gecik” szintén beszédtéma volt országszerte.  De ez most átlépte a határt. Minden értelemben. A keresztény-konzervatívnak mondott Fidesz politikusának, szabad szájából még egy közösségi oldalon sem lenne szabad ilyen kifejezésnek világgá szállnia. Mert azokon keresztül ítélik meg Magyarországot, akik efféléket írnak, mondanak vezető politikusként Ráadásul a közösségi oldalak ifjú közönségének, amúgy is bőséges alpári kifejezés tárházát bővítik ezzel. Mi több felhatalmazást sugallnak: „fiúk-lányok ez a sikk, ezt kövessétek”. Aztán csodálkozunk, ha meg is fogadják. Tán még hivatkoznak is rá. Ha neki szabad, nekem miért nem? Hát ilyen a boksz.

 A kormány oldali sajtó, talán nem véletlenül ezt észre sem akarja venni. Mélyen hallgat. Ha viszont egy másik közösségi oldalon, a másik politikai oldal képviselői egymásnak (nem másnak) esnek, meg nem válogatva a kifejezéseket, akkor az a „lumpenproletár- nyelvezet… békebeli kocsisok” stílusának minősíttetik. Aki pedig ezeket mondja, az minimum „pályakezdő kanász”.  Sőt, a vezető kormánypárt, vezető napilapja címlapot érdemlőnek minősítette és nagybetűkkel írta: „MSZP-s stílus: bunkó, hazug, elmebeteg”. Ehhez a „f.sz” és a ”g...k” fel sem ér. Már akinél. Hát ilyen a boksz.

 Apropó MSZP! Miközben ideje lenne felébredniük, Ők úgy tűnik nyári álmukat alusszák. Az még nem lenne baj, ha Gyurcsány Ferenc most egy kis időre visszafogná magát. Akkor tenné jól, ha több türelemmel vákumot teremtene maga körül, mint ahogy tette annak idején Orbán Viktor. De az már nem szerencsés, hogy Szanyin és Mesterházyn kívül mindenki hallgat. Nem regálnak, nem javasolnak, nem mozognak. Nem hallani az építkezésük zaját. Itt lenne az alkalom, hogy néhány új arcot, néhány fiatalt bedobjanak a mélyvízbe. Tanulhatnának a FIDESZ-től! Ők ezt a luxust soha nem engedték meg maguknak. Sem ellenzékben, sem kormányon. Hát ilyen a boksz.

 Csak tátom a számat. Ha ez igaz, akkor tátva is marad. A miniszterelnöki szóvívó, Szijjártó Péter szerint (akit sokakkal ellentétben, de nem ezért kifejezetten kedvelek) bíróság elé kell állítani a 2010 előtti 8 év kormányfőit. Valami olyasmit mondott, hogy hibás gazdaságpolitikai döntések sorozata vezetett oda, hogy végtelenül eladósodott az ország. Ennek az oka a vezetői alkalmatlanság, a rossz szándék, sőt a rosszindulat. Ezért pedig nem politikailag, hanem jogilag kell felelősségre vonni Medgyessy Pétert, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont.  Visszamenőleg. Ha nincs rá lehetőség, akkor teremtsék meg a lehetőséget azok, akiknek ez a dolguk. Az sem baj, hogy az új, frissen elfogadott alkotmány szerint sem lenne ez lehetséges.  Mutassuk meg, hogy erősek vagyunk. Elbizonytalanodását jelzi legfrissebb nyilatkozata, amely szerint csak ősszel dölhet el, hogy a jogi felelősségrevonás megtörténhet-e? Ha így van, akkor nem kellett volna farkast kiálltani. Hitelvesztéshez vezet az ilyen, de minimum súlytalanná, komolytalanná teszi későbbi nyilatkozatait. Én viszont azt mondom, ha már lúd legyen kövér. Kezdjük a felelősségre vonást a rómaiakkal vagy a görögökkel esetleg a keleti gótokkal. De legjobb, ha Árpád apánkkal kezdjük. Hogy volt képe itt a medencében megállni, amikor ott volt előtte néhány száz kilométerre a kecsegtető nyugat? Az ő felelőtlensége miatt vagyunk itt. Hát ilyen a boksz.

 Lehet, hogy így készítik elő a jövő évi fájdalmas költségvetési szigorításokat? Az már látszik, hogy nem bírnak az újra éledező világgazdasági válsággal sújtott nemzetgazdaságunk kihívássaival. Ezért húzzák elő a klasszikus lapot: kenj mindent az elődeidre. A parlamenti albizottságot hívták segítségül, amely szerint „adatokat hamisítottak, becsapták az embereket, szándékos költségvetési hibák sora volt a jellemző, megsértették a törvényeket, gazdaságpolitikai hibák sorozata, vezetési alkalmatlanság, magánérdekek közélet elé helyezése” vezetett ide, amivel bűnt követtek el az elődök.

 Tessék mondani, azok az önkormányzati vezetők, akik miatt példának okáért végtelenségig eladósodtak a megyék, azok nem követtek el bűnt? Amit az imént idéztem a parlamenti bizottság minősítéséből, az nem kis mértékben a svájci frankban eladósodott Somogy megyei önkormányzat elmúlt öt évére szó szerint és hatványozottan igaz. Az öt év alatt huszonnégyszeresére emelkedett adósságállományuk miatt őket is bíróság elé állítják? Nyilván nem. Őket másként büntetik. Erről írtam legutóbbi blogomban, amire több reagálás is érkezett. Csak egyet idézek közülük. „Kedves István! Én is úgy látom, ahogy te. A megyék addig rázták a pofonfát, míg alatta maradtak és a termés mind a nyakukba hullott. Aztán meg a megyeiek most magyarázzák a bizonyítványt, mint aki saját magát rúgja tökön és még azt is állítja, hogy jól esett neki….” Hát ilyen a boksz.

 Azok kedvéért, akik szívesen olvasnak családi történéseinkről is, befejezésül megemlítem, hogy Barnus unokánk szerencsésen hazatért háromhetes kanadai útjáról. Istvánék újabb elismerést hoztak Somogyba. A Hertelendy Kastélyszálló konyhája a csúcséttermek kategóriájában bekerült Magyarország első öt legjobbja közé. Leila pedig túl van egy felemásra sikeredett Európa bajnokságon. Csapatban és váltóban nyert két Európa-bajnoki aranyat. Egyéniben egyelőre nem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételi kvótát. A szeptemberi moszkvai világbajnokságon lesz erre lehetősége. Hát ilyen a boksz. Akarom mondani a sport minden ága. Jutkámmal sokfelé jártunk. A legjobban sikerült program talán az a keszthelyi, éjszakába nyúló kirándulás volt, amit a Festetics Kastély szabadtéri színházi előadásával zártunk. Ez azonban nem a bokszról szólt. Ez már „Egy nyári éj mosolya” volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika család mszp orbán fidesz gyurcsány medgyessy politikusok somogy szijjártó bajnai mesterházy szanyi megyei önkormányzat leila sport deutsh

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr803122220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása