HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

561. Szomjazunk a jóra

2011.09.18. 08:56 Dr. Gyenesei István

Megkezdődött az országvédelem. Szavak helyett cselekedni kell, mert ha nem akkor elmarad a várt eredmény. Az idő múlásával hitelesen, már nem lehet visszamutogatni. Leila a világszépe és a vénasszonyok nyara…

 

A miniszterelnök meghirdette az „Országvédelmet”, minisztere meg az adóemelést. Korábban azt hallottuk, hogy adókat nem emelünk, sőt csökkentünk. A 27 százalékos áfa Európa legmagasabb ilyen adóterhe. Talán nem is az országot, inkább az embereket kellene védeni! Nem csodálkoznék, ha ettől a bejelentéstől rövidesen visszalépnének. Ez a „védelem” kifejezés nekem amúgy nem tetszik. Sokaknak talán ismerősen cseng a „munkavédelem”. Nem a munkást, hanem a munkát védte ez a szó. Sportban a védelem a gól elkerülésére, az eredmény tartására szolgál. Számunkra a legrosszabb, ha védjük a jelenlegi állapotot. Itt kérem gólt, sőt gólokat kell lőni. Támadni kell, offenzívára van szükség! Mi meg védekezünk?

Tenni kell a dolgunkat! De ne feledjük, hogy vannak lusta-buta emberek, vannak lusta-okosok, vannak szorgalmas-buták és szorgalmas-okosok. A legrosszabb variáció a szorgalmas-buták, mert ők okozzák a legtöbb gondot. Náluk még a lusta-buta is több hasznot, de legalább is kevesebb kárt okoz. Keressük meg a szorgalmas-okosokat!

 

Elnök Úr! Gratulálok! Végre egy emberi hang a politika dzsungeléből. Reményt adó kapaszkodó. Hivatkozási alap. A nép akaratát jelezte vissza, erősítette meg a nagy diplomata, Smitt Pál az „emberek embere”. Gyanítom, hogy még sokat fogjuk idézni. Ott voltam a kaposi városházán mint megyei képviselő, de meghívtak a szűk körű ebédre is. A város dísztermében tőlünk a somogyérttól Kövér Pista szólt. A vidék nevében, a kis települések nevében, a Somogyért Egyesület nevében hitelesen. Magam javasoltam és kértem fel erre a szerepre. Remekül bizonyított. A somogyi elnök, akit nem igazmondásáért és bölcsességéért szeretünk nem átállotta azt mondani, hogy „a büszke somogyiak nem kérnek”. Miközben, csak ebben az évben háromszor kuncsorgott a kormánynál egy kis plusz pénzért, hogy fizetést tudjanak adni, ki tudják fizetni a számlákat. Visszatérve az államfőre, szívem és a növekvő számú sokak szíve szerint beszélt, amikor szó szerint ezt mondta: „Akiknek nem csökkent a realitásérzékük, azok tudják, hogy józanság, önfegyelem, kreativitás szükséges, s maguknak kell helyben megoldaniuk a feladatokat. Mivel az önkormányzatok tavaly óta jelentős részben egy pártszövetség kezében vannak, így többé nem illik, nem lehet hátrafelé, másra mutogatni. Most már bizonyítani kell. Nem először járok Somogyban, látom, milyen fejlődésen ment keresztül a megye, amivel a polgármesterek és a megyei vezetők is szívesen büszkélkednek. Így viszont nem ildomos csak a rosszról beszélni az elmúlt nyolc év történései kapcsán.”

Megjegyzem Somogyban az elmúlt négy évben, Kaposváron meg az elmúlt nyolc évben is a Fidesz vezette a megyét és a várost. Ami itt jól vagy rosszul ment, azért a köztársasági elnök szerint nem ildomos másokra mutogatni. Ezt mondta nekik Schmitt Pál. És még valamit.  „Annak az időszaknak a legnagyobb bűne az eladósodás volt.” Mindenki tudja, hogy a Somogy Megyei Önkormányzat adósságállománya öt év alatt 24-szeresére nőtt. Uraim, a kegyelmi állapot ideje lejárt!

 

Nem lehet a focit megkerülni. Elvertük a svédeket, meg a moldávokat. Nem nagyon, csak amennyire kellett. Telhetetlen vagyok. A svédek ellen kár volt a kapott gólért. Lehet, hogy ezen múlik majd a második továbbjutó hely. Minden esetre él még a remény. Második gólunk szerzője Rudolf Gergely nyilatkozta szimpatikusan, amit sokan megszívlelhetnének és nem csak a sportban: „Ha nem hiszed el magadnak, hogy te vagy a legjobb, senki nem hiszi el rólad”. A somogyi csapatok elhitték magukról és így sikerült a két elsőosztályú focicsapatunknak azonos hétvégén megfékeznie a két megállíthatatlanul száguldó éllovast, a Lokit és az ETO-t.

Csányi Sándor jó egy éve az MLSZ elnöke. Következetes, nagy respektű üzletember, aki vezérként biztosítja a feltételeket, de keményen számon is kéri az eredményt. Elnök Úr! Tedd a dolgod sikeresen továbbra is! Legyél jó hatással a politikusokra is! Ott vagy tűz körül. A te dolgod, hogy tőlük is számon kérd tetteik eredményességét.

A napos oldalra tartozik az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flóri is. Már 70 éves. Isten éltesse! Sajnos nincs ma közel, és távol hozzá hasonló kaliberű labdarúgónk. Vajon lesz-e valaha újra magyar aranylabdás? Ha igen, az valószínűleg nem a mi időnkben. Éljünk akár 124 évet.

Vihart kavart Paulo Sousa, a labdarugóként még világhírű, nálunk azonban eddig nem bizonyító Vidi edző, aki véres „fejjátéka” miatt híresült el. „Ki ha nem én” stílusa visszataszító. Félő, hogy ez lesz a példa újabb sokaknak és még inkább elfajul az amúgy sem higgadt közállapot. Kíváncsi vagyok túl éli-e magyarországi edzőként ezt a produkcióját?

 

A magánélet történései nem a vénasszonyok nyarát idézték. Jutkám szilvából és kaposvári kertünkben termett fügéből, remek lekvárokat rittyentett. És fantasztikus ízű volt a szilva helyett izabella szőlővel töltött „szilvás” gombóca is. Én pedig megmutattam, milyen a jó málnakrém leves. Elárulom, hogy nem hiányzott belőle a tejszín mellett a sajátkészítésű málnapálinka sem, de nem hagytam bent egyetlen szem apró magot sem.

Ilyen még nem volt. Már mint, hogy szeptember közepén kora reggel,, a tükörsima Balaton selymes vizében úszhattam fél órát. Más alkalommal a remekül megszervezett Zsindelyes pálinkafesztiválon, Szabolcs-Szatmárban érezhettük jól magunkat a Pálinka Lovagrend tagjaként. Úgy 15 ezer ember jött össze. Az ott beszédet mondó helyi és megyei kormánypárti vezetők száját egyetlen politikai üzenet sem hagyta el. Ha csak azt nem sorolom ide, hogy együtt üzentünk Orbán Viktornak. Egyetértünk a szeszesitalok jövedéki adójának emelésével, de az eredeti pálinka adójához ne nyúljanak. Ezzel is támogassák ezt a Hungarikumot.

 

Hála Istennek megköszönthettük édesanyámat 85. születésnapján, de több barátomat is ennél kevesebb kerek évfordulójukon. Jutott idő kaposvári színházi bemutatóra, ma délután pedig Budapesten a nemzeti vágtára megyünk. És persze járjuk Somogyot. Tegnap például Jákóban szüreti felvonuláson voltunk. Több helyre hívnak, mint ahányra el tudok menni. Tucatnyi somogyi településen fordultam meg az elmúlt héten. A somogyi nyugdíjas vezetők találkozója sem maradhatott ki, mint ahogy a lábodi búcsúi mise, a Kaposvári egyetem jubileumi rendezvénye, vagy a pécsi vásár sem. De voltunk Tokaj-hegyalján is szüretelni ebben a csodálatos időben. A völgybe érve autónkba beáramlott a mindent elárasztó érett szőlő semmi mással össze nem hasonlítható illata.

 

A napokban pórul jártam Háromfán. Bátran nyitottam be a kapun az udvarba ahova hívtak. Mire a házigazdák előjöttek a házat őrző németjuhász keverék, akivel kutyaszerető lévén barátkozni próbáltam, egyetlen gyors és határozott mozdulattal a térdem felé kapott. Fogainak erejét a nadrágom bánta. Visszafordíthatatlan sérülést szenvedett. Szerencsére a térdemen karcolás sem esett. Viszont gyógyírként ma reggel a ház és a kutya gazdái, akik barátaink, frissen készített rétessel leptek meg bennünket.

 

Ja és még valami. Leila lezárta ezt a versenyévadot. Eddigi legsikeresebb éve volt. Két Európa-bajnoki győzelem és most Moszkvából egy-egy VB ezüst valamint világbajnoki győzelem. Mindegyik csapatban és váltóban. Az egyéni eredményei voltak és lesznek is jobbak. A sportban természetes módon jönnek hullámvölgyek, ami után a kellő kitartással rendelkezők számíthatnak a felfelé vezető útra. Remélhetőleg ilyen lesz számára 2012. Ő biztosan megtesz ezért mindent.

Nem mellesleg Leila lett a Miss Universe. Már, mint Leila Lopes az angolai szépség J

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport kultúra fidesz ünnep orbán viktor kaposvár politikusok albert értékeink zsindelyes csányi sándor schmitt pál megyei közgyűlés somogyért egyesület leila sport megyejárás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr453235328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása