HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

562. Fel! Támadnak.

2011.09.27. 06:50 Dr. Gyenesei István

Az adott szó leértékelődése, a primitív hazudozók újraéledése, támadása illetve „feltámadása” helyért kiállt blogomban. Írnék én, hogyne írnék a somogyfajszi ünnepről, a megőrzött méltóságról, a családról és érdekes programokról, de sajnos „van másik!”. Azokról majd legközelebb.

 

Ormai Pista távozása a Somogyért Egyesületből minden előzmény nélkül történt. Valójában politikai zsarolás áldozata lett. Meg is látszik rajta. Belefogyott, beleőszült, majd hogy nem belerokkant. Tisztességes, hívő emberként nehéz lélekkel éli meg ezt a helyzetet, adott szavának megszegését, amire soha nem lesz büszke. Nagyatádon is egyre bővül azok köre, akik elítélik ezért. Ha már távozott az egyesületből, akkor (ahogy tette) illő emelt fővel visszaadnia a listáról szerzett mandátumát a Somogyértnak. Azoknak, akiket megillet. A megyei közgyűlési tagság a tiszteletdíjon kívül amúgy sem jár semmi előnnyel, ami a polgármesterséghez elengedhetetlen. Semmi plusz információhoz, semmi kommunikációs többlet lehetőséghez nem jut, mint amihez polgármesterként is hozzáfér. Semmi olyan döntésben nem vesz részt, ami a városának előnyt jelentene.

 

Éppen ezért érthetetlen, hogy a tavaly októberben Kövér Pistával és velem együtt tanuk előtt írásba foglalt „vérszerződésünket”, amit aztán saját kézírásával és aláírásával megerősített, most megtagadja, visszavonná. Saját kezével írta le: A fenti döntésemet (már mint képviselői mandátumról való lemondását) saját elhatározással, minden külső hatás nélkül hoztam. Megbízom a Somogyért Egyesület titkárát, hogy jelen nyilatkozatom leadását helyettem és nevemben megtegye. Kérem a Somogy Megyei Választási Bizottságot, döntésem tudomásul vételére. Ormai István.

 

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Az egyesületünk elnökségét pedig Ormai - ugyanúgy, mint Kövér István és én is - felhatalmazta, hogy az egyesületi tagságáról való lemondása esetén a képviselői mandátumot visszaadó nyilatkozatát megtárgyaljuk, és ha elfogadjuk, akkor érvényesítsük. Ez történt és semmi más. Szeptember 12-én Ormai István lemondott a Somogyért Egyesületi tagságáról. Azon a napon elnökségünk megtárgyalta és húszan, egyhangúlag döntöttünk a mandátum visszaadás érvényesítéséről. Ugyanakkor köteleztük az egyesület titkárát, hogy Ormai István kérésének eleget téve, a lemondó nyilatkozatot adja be. Aki erre azt mondja, hogy okirat-hamisítás, az vagy nem ismeri, vagy nem akarja ismerni az igazságot.

Jelenleg nem történik más, mint a Megyei Területi Választási Bizottság, amely nem nyomozóhatóság, vizsgálatot rendelt el. Ennek során kinek-kinek bizonyítania lehet igazát!? Így lesz lehetőségünk bemutatni a bizonyító dokumentumainkat.

 

A nagypolitikában és a helyi politikában egyaránt régóta válaszra váró kérdés, hogy miként tudják a jelölőszervezetek (pártok és egyesületek) a kilépett vagy kizárt tagjaik listáról kapott mandátumát visszavenni, visszakapni. Mivel az erkölcsi normák ilyenkor többnyire nem működnek, ezért minden valamirevaló parlamenti vagy önkormányzati erő keresi a megoldást. Több, kevesebb sikerrel. A Somogyért Egyesület sem kivétel. Korábban nem igen találtuk a jogszerű és eredményre vezető formát. Így aztán nem is kaptuk vissza, az előző ciklusban rólunk leválasztott két képviselőnk mandátumát.

Ebből tanulva dolgoztuk ki a jelenlegi megoldást. Ennek a kialakításában Ormai István kezdeményezően és aktívan vett részt. Ráadásul a mostani folyamat befejező fázisában Ő nagyon korrekten tette a dolgát. A kézírásával megerősített lemondó nyilatkozatának megírása, aláírása, az elnökségünk döntése és a Választási Bizottsághoz való eljuttatás után azonban valami történt vele. Nem tudok mást elképzelni, mint hogy harapófogóba került.

 

Tudni kell, hogy az írásos lemondás után azt visszavonni nem lehet. Így rendelkezik a törvény. Az eső után köpönyeget kereső helyzetben, szólalt meg a Fidesz megyei elnöke. Árkon kívüli gyepmesterként avatkozott be egy másik, szuverén szervezet belügyébe. Semmi köze az egészhez. Ezzel viszont elárulták magukat. Kilóg a lóláb, de lassan már az egész gebe. Kiderült, hogy kezdettől fogva és korábban is ők mozgatták ezeket a folyamatokat. Érthető módon nagyon idegesek. Kapkodnak, csapkodnak. Dühösek, hogy nem az általuk megírt forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok. Tán még az igazságszolgáltatást is megpróbálják kedvük szerint befolyásolni. Remélhetőleg nem sikerül nekik!

 

Bármilyen furcsa, de eddig minden külső reagálás, vélemény egyesületünket, bennünket erősített.  Foglalkoznak velünk, szorítanak nekünk. Közben az is kiderült, hogy a híreszteléssel ellentétben senki nem jelentett fel minket, mert nem volt miért. Az egyetlen támadás, ami engem ért az Jakó Gergelynek, a Fidesz megyei elnökének sajtótájékoztatója volt. Megpróbálta kriminalizálni a helyzetet, és egyben elterelni az emberek figyelmét a sok melléfogásukról. Őt és a tál lencséért megvásárolt néhány vazallusát, a vérszomj vezérli. Élharcosuk egy sajnálatra méltó, szerencsétlen öregember, a politikai színtéren már prostituálódott csokonyavisontai polgármester, Csík László.

 

Ha finoman akarom minősíteni őket, akkor azt mondom: „Ki mint él úgy ítél”. De nincs okom a finomkodásra. Az, hogy a Fidesz Jakó Gergely személyében olyan elnököt választott, aki nem csak politikusként, de már középiskolás diákként is erkölcsileg lejáratta magát Kaposváron, az legyen az ő gondjuk. Ezek az emberek ostoba gyanúsítgatásaikkal és primitív hazudozásaikkal tudnak csak most átmenetileg teret nyerni. Tipikus példája ez annak, hogy akinek gondolkodni nehéz az inkább ítélkezik.

 

Egyszer minden véget ér. A sötétség után jön a világosság. A mostani hatalom is átadja majd a váltóbotot, vagy kiveszik a kezéből. Előbb vagy utóbb. Vajon milyen jelzőket fog kapni a mai rezsim, ha ilyen képviselői vannak. Csak az utánuk következők politikai kultúrájának és felgyülemlett dühének belső csatája fogja eldönteni az eredményt. Adassék majd nekik az a kegyelmi állapot, hogy igazságosan cselekedjenek s ne úgy, mint akik most ezt teszik!

 

Befejezésül álljon itt néhány idézet a világhálón keringő, e témával kapcsolatos bejegyzésekből. A Sonline-ről:

-         … Sajnos úgy mondunk emberekről, tényeknek vélt dolgokról véleményt, hogy a valóság megismerésére nem vagyunk kíváncsiak és még csak véletlenül sem vesszük a fáradságot, hogy a feleket meghallgassuk. … ha valaki kilép egy pártból ahol listán jutott a mandátumához, akkor ha kilépett onnan meg kell válni a tisztségétől! … én nem a személyre szavaztam, hanem az x pártra, az x párt által képviselt értékekre. A párt által delegált képviselő a kilépése után milyen értékeket képvisel? …  Gyenesei úrról meg csak annyit, hogy a civileket mindig is szívügyének tekintette és bármilyen pozícióban is volt a kilencvenes évek elejétől (a korábbi időre nem emlékszem) nagy hangsúlyt fektetett a civil társadalom támogatására. …

-         … Az elmúlt húsz év alatt megtanultam, hogy ha valaki valamit jól csinál, akkor azt támadják. Az országban van-e még egy ember, aki ilyen magasra vitte a civil szervezetek megbecsülését. Amikor Közgyűlés Elnöke, Miniszter volt vagy "csak csupán" a Somogyért Egyesület Elnöke mindenkor segítette a CIVILEKET, bármikor hozzá lehetett fordulni és segített. Jókó Gergely nem tudja elviselni, hogy a megyében van egy olyan ember, aki segíti és támogatja a civileket. Jókó úr! Ön hány civil egyesületet, alapítványt támogatott??? Ha annyit fog támogatni, akkor lesz erkölcsi alapja, hogy kritizáljon és beleszóljon az egyesület életébe! …

-         … Ormai lemondott tagságáról, de a képviselőségéről nem mond le. Igaza van! A tiszteletdíjról én se mondanék le! De ha az egyesület is fizetne tiszteletdíjat, akkor azt is meggondolná, hogy lemondjon! …

 

Facebook-os postámból:

-         István ne hagyd magad! Sokan szorítanak Neked és mindegy, hogy melyik párt vagy egyesület mit mond. Te nekünk a fogyatékkal élőknek is segítettél és mi sem felejtünk. Ormainak túl nagy hatalmat adtál, ezért történhetett meg, hogy ahol evett oda csinált.

-           Azt látom, hogy mindenki, aki „nincs velük” támadás alatt van, főleg ha népszerű. Minden esetre fogadja együttérzésemet azért, mert a figyelem elterelésére irányuló törekvésnek most éppen Ön a célpontja. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy amennyire mi Toldisok zavargók vagyunk, Ön pontosan annyira tisztességtelen.

 

Ennyi talán elég is lesz.

 

1 komment

Címkék: politika fidesz facebook kaposvár politikusok somogy pártok értékeink sonline megyei közgyűlés somogyért egyesület csík lászló jakó gergely ormai istván

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr943259371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikfalvi 2011.09.29. 06:28:18

Kedves Pista!
Amikor a hírt olvastam, eléggé megdöbbentem. Most olvasva az általad írtakat, megértem háborgásodat.
Várom a fejleményeket.
Nem rejtem el azt, hogy elkötelezett jobboldali és Fidesz szavazó vagyok, de az is egyértelmű, hogy a politikában sajnos vannak gyenge jellemű emberek minden oldalon.
Kingával együtt hívő emberek vagyunk, és örülünk, hogy nem csalódtunk.
Üdvözlettel
dr.Bikfalvi István
süti beállítások módosítása