HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

566. A többség szenvedése

2011.10.25. 06:49 Dr. Gyenesei István

Fura hangulata volt az ez évi forradalmi évfordulónak.  Az ellenzék vonult az utcára, miközben a hatalom bölcsen visszahúzódott. Így elkerülték a nyílt konfrontációt. Senki nem kívánhatja ennek ellenkezőjét. Ehhez viszont másként kellene vezetni az országot.

 

Ünnepelni kellett volna! Mindenkinek, együtt a civilekkel, akik százezres tömegben mutatták meg magukat és formálódó erejüket.  Az utcákon elhelyezett UTV kamerák (micsoda véletlen) most sem működtek. Pont úgy, mint március 15-én és pont ott, ahol a tömegek vonultak. Az interneten hozzáférhető, nem cenzúrázott kamerákat vonták ki erre az időre a forgalomból. Nem kell semmi rosszra gondolni. Egyszerű műszaki hiba. Nincs itt titkos konspiráció. Dehogy is manipulálták az információt. Rossz, aki rosszra gondol. Minek is titkolták volna az olyan hangos véleménynyílvánítást, hogy „Orbán takarodj!” vagy az ennél is rosszabbat, a „Gyurcsány gyere vissza!” szólamokat. Nem hülyék az emberek! Még ha vannak is, akik annak nézik őket, bennünket.  

 

A Jobbik új rigmust kreált és tankról, bankra váltott. Az LMP meg új diktatúráról beszélt és megőrült sátánt emlegetett. Az MSZP felavatta Orbán Viktor hült helyét az Astoriánál. Gyurcsány pedig az ünnep „előestjén” bontott zászlót. A Demokratikus Koalició már eddig is idegen test volt az MSZP-ben. A politikai palettán pedig régóta hiányzik egy erős balközép, a liberális konzervatívok közössége. Ha ezt a szerepet készek és képesek betölteni, akkor abban magam is szívesen segítek.

 

Budapesten a hatalom képviselőjeként egyedül Tarlós szólt a néphez és nyílvánosan kért megértést, összefogást. A legszimpatikusabb, legfelkészültebb, legkultúráltabb, legkorrektebb (még a végén bajba kerül, hogy dicsérem) fideszes vezető Navracsics, éppen Somogyországban a Balaton mellett mondott ünnepi szónoklatot. Valami ilyet mondott: Kevesek biztonsága és a többség szenvedése nem lehetett a jövő része. Ezt érezték meg 1956-ban, akik felkeltek. Nem a máról, hanem az 55 évvel ezelőtti történésekről beszélt.

 

Kaposváron a hagyományos megemlékezésen a Nagy Imre szobornál megdöbbentően kevesen, sőt annál is kevesebben voltak. Főként azok, akik szívükben, emlékezetükben hordozzák ötvenhatot, a forradalmat. A másik megemlékezésen a Berzsenyi parkban régi kedves ismerősöm, a sokak által joggal tisztelt Gyarmati Dezső is koszorúzott. Gyengülő egészsége ellenére is eljött Kaposvárra az élő bálvány. Történész mondta a megemlékezést, nem politikusként, hanem professzorként: „Az ötvenhatos forradalom és szabadságharc célja a demokratikus civil társadalom megteremtése volt.” És hozzátette: „Erre most van lehetőségünk!”  Éljünk a lehetőséggel!  Ezt már én teszem hozzá. 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp orbán fidesz gyurcsány ünnep tarlós jobbik kaposvár somogy pártok navracsics demokratikus koalíció

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr43327939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása