HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

577. A három kismalac

2012.01.20. 09:34 Dr. Gyenesei István

A vadászetika szigorú törvénye szerint nyúlra futtában, fácánra, vadkacsára röptében, a szarvasbikára és az őzbakra pedig csak álló helyzetben illik lőni. A ma oly annyira hiányzó kollektív intelligencia újra építése társadalmi kényszer. Most azzal járulok hozzá ehhez, hogy nem élvezkedem Schmitt Pali, akarom mondani köztársasági elnök úr vesszőfutásán és Orbán Viktor kényszerű, kelletlen szineváltásain. Megtették ezt okkal, ok nélkül mások bőséggel. A két érintett dicséretére legyen mondva, jól állják a sarat.

 

Régen írtam magánéleti eseményeinkről. Többen reklamáltak is miatta. Hát legyen kedvükre. Most éppen sült gesztenyét majszolok, közben ritmusosan nyomogatom a klaviatúra billentyűit. Vágjunk bele!

Első szülöttünk Anita 40 éves lett. Közhely, ha azt mondom, múlik az idő. Az időnek ugyanis ez a dolga. Mi lenne, ha megállna? Rágondolni is rossz. De belegondolni abba, hogy a négy évtized, ami egy tisztes életút fele már a „kislányunk” birtokában van… Nos ebbe jó érzéssel lehet beleborzongani. Vasárnap délben, amikor is Tivivel, Barnussal és Dorinával egy hosszú hétvégi pihenés után a Mátrából hazafelé tartottak, a beavatott férj Budapesten a városligeti Bagolyvár mellé parkolt le. Ez az egyik kedvenc éttermünk. Hogy-hogy nem, bent ott vártuk őket Jutkámmal, Öcsivel, Hajnival és Leilával együtt. Meg 40 szál rózsával, amit születése helyéről Kaposvárról vittünk magunkkal. A négy évtizeddel ezelőtti január 16-a éjszakáját követő napon, egyetemistaként nehezebb volt beszerezni télvíz idején azt az öt szál rózsát, amit a kórházba vittem be. Mint egy pillanat, úgy szállt el az együtt töltött három óra és vette kezdetét a következő negyven esztendő. Isten éltessen „Dunnyuskánk”!

 

István fiunk majd csak márciusban lesz 35. Így aztán az ő születésnapja most nem lehet téma. Megszállottja a hivatásának, a Hertelendy Kastély irányításának. Nem is maradnak el az eredmények. Ezekről korábban már írtam, most nyilván nem ismétlem meg. De az, hogy Varun Sharma legendás műsorának az Inside Luxury Travel-nek a történetében először készített filmet Magyarországon, az önmagában sem semmi. Az ötven perces filmet a közelmúltban már háromszor bemutatták, januárban pedig még többször látható lesz a Travel Channelen. A világon ötszázmillió háztartásba juttatja el kis hazánk jó hírét, benne a Somogy megyei Hertelendy Kastéllyal.

A stáb, tavaly áprilisban, repülővel érkezett a kastélyba. Három napig forgattak Kutas-Kozmapusztán, élvezve a „Hertelendy” minden különleges szolgáltatását. Erről a bázisról látogattak el Pécsre és Villányba. Ezt követően Budapesten a Széchenyi fürdőben forgattak és ezen keresztül mutatták be a magyar gyógyfürdő kultúrát. A világ leghíresebb utazási műsora Magyarországról a fővárosi fürdőt, Pécs szellemiségét, a villányi borkultúrát és a kozmapusztai kastélyt tartotta érdemesnek, hogy a világ szeme elé tárja értékeinket.

Varun Sharma így foglalta össze tapasztalatát: „A Hertelendy Kastély kellemes meglepetés volt számomra. A szolgáltatások világszínvonalúak, a személyzet barátságos, az ott töltött napok egyszerűen tökéletesen sikerültek.” Hogy is történhetett volna másként Somogyország egyik gyöngyszemében, ahol történetesen „Öcsi” az igazgató. És ez nekem, mint gyerekeit szerető apának és somogyi lokálpatrióta politikusnak egyaránt nagyszerű érzés.

 

Közismert, hogy a születési sorrendben „legkisebb” Leila főállásban sportol. Mi másnak lehet nevezni azt, ha valaki heti hat napon, naponta legalább 6 órát az öttusa sportágainak gyakorlásával tölt. Keményen és érett eltökéltséggel készül az ez évi versenyekre. Esténként nem kell elaltatni. Már csak ezért is tiszteletre méltó teljesítmény, hogy a jogi egyetemi tanulmányainak, római joggal és latinnal fűszerezett valamennyi első félévi vizsgáját pár nappal ezelőtt sikeresen teljesítette. Jövő hétfőn a városnapi ünnepségre, pár órára hazajön, mivel ez évben is ő kapja az „Év Sportolója” megtisztelő címet. Számomra ebben a történetben mégis az a legszebb, hogy amikor erről értesült, Kaposvár polgármesterének írt egy köszönőlevelet, amiben a díjjal járó pénzjutalmát előre felajánlotta szülővárosa fiatal utánpótláskorú sportolóinak segítésére. Szép volt ”Pintyőke”! Büszke vagyok rád.

 

Most veszem észre, hogy elkapott az elfogult atyai lendület. Könnyen lehet, hogy csemetéim szelíden meg is feddnek majd ezért.  Igaz, hogy szerettem volna még írni a külső-belső rend igényéről, a Rippl-Rónai gyűjtemény tulajdonos cseréjéről és a legfrissebb hírről, az általam is tisztelt parlamenti padszomszédom Ángyán József államtitkár lemondásáról. Ezekről talán majd legközelebb. Ha csak, nem lesz más, ami elébük kívánkozik.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest politika család pécs magyarország villány orbán viktor kaposvár somogy értékeink bagolyvár schmitt pál ángyán józsef leila sport hertelendy kastély

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr163592387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása