HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

541. és 1. Meztelen szívvel

2011.04.04. 18:09 Dr. Gyenesei István

 

Napsütéstől csordultig csodás csütörtökön ültem le elkövetni blogom soros bejegyzését. A technika azonban csúnyán megtréfált, a rendszer nem működött és máig sem leheltek bele lelket. Így aztán tíznapos kényszerpihenőre kárhoztatta agyam naplóíró tekervényeit az a fránya. Átmenetileg vagy véglegesen, a somma.hu helyett a blog.hu fogadott be. A jövőben ezen a felületen kopogok be olvasóim otthonába, munkahelyére. J Ha mégis megjön a somma munkakedve, úgy ezután két úton repülhetnek gondolataim. Addig is két sorszámon futhat, aminek futnia kell. Tíz nap után a felhalmozódott közlendőim szökőár szerű hulláma veszélyezteti információ hiányban szenvedő hűséges olvasóimat. Megkísérlek uralkodni magamon és szelektálok. A sok témáról egyenként kevesebbet, illetve szűkszavúbban írok, mint ahogy az tőlem eddig megszokott volt. 

A magánélet történései is megérnek néhány sort. A körülöttünk és velünk zajló élet minősítését legtalálóbban egy nagyszerű ember, Várnai Péter a budapesti Árpádházi Szent Margit templom, március 15-én  kormány által kitűntetett plébánosa fogalmazta meg még a múlt vasárnap. A költőt idézve mondta: Most itt állok meztelen szívvel, azokkal szemben, kik álruhát öltöttek fel.

Lehet, hogy szégyellnem kell magam, de mi jól viseljük a felfordult világot. Jutkámmal a színház stúdiójában megnéztük az „Emberfarm”-ot. Az Orwell utáni átirat áthallása egyértelmű. Az egy nézőre jutó b…meg és a nemi szervek emlegetése meghaladta az itt megszokott sokéves átlagot. Prűdség lenne azt állítanom, hogy akkor és ott ez nem tűnt természetesnek, sőt életszerűnek. Leilával a Best of Budapest éves rendezvényére voltunk hivatalosak az Interkontinentálba. A kellemes estén jól éreztük magunkat. A Zselicben barátoknál vendégeskedtünk és az egyik nap mi vártunk másokat hozzánk kis csevejre.

Lassan már kel az elvetett fűmag. Arra most jó idő jár.  Mint ahogy bőven gyűjtöttünk nyírvizet a kaposi erdőben. A korosabb nyírfák óránként akár egy litert is csepegtettek az edényekbe. Nincs is jobb ellenszere a tavaszi fáradtságának, mint a frissen nyert életelixír. Így aztán meg sem kottyant lefutnunk a Vivicitta több mint 3 kilométeres távját. Kaposvár sikeréhez népes somogyértes csapat is hozzájárult. Hazafelé jövet Jutkámmal megállapítottuk, hogy a rendszeres kondi edzéseinknek érződik a hozadéka. Családi évfordulók is estek erre az időre. István 34. éves lett március 27-én, én pedig átugrottam a 63-as magasságot április 1-jén. Barnitól szülinapi ajándékként egy igazi labdarugó tornagyőzelmet kaptam, ők nyerték a győri diákolimpiát.

 

A politika eseményeit figyelve vegyesek az érzelmeim. Ami az alkotmányozási folyamatot illeti egyre kevésbé vagyok nyugodt. A kérdőívet komolyan véve visszaküldtem. Az hogy nem érte el az egy milliót a választ adók száma, el kell gondolkoztassa a csúcson lévőket. Azon meg nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, amikor a megyei közgyűlés országosan ismeretlen és pártjában is súlytalan, ráadásul erkölcstanból és számtanból is bizony gyengécske elnöke felmondta a kötelező leckét. Azt állította, hogy az új alkotmány a béke fundamentuma lesz. Ez az alkotmányozó folyamat sajnos sokkal inkább a békétlenséget erősíti, mint a megbékélést. Legfeljebb a „kuss!” csend keltheti majd a béke látszatát. Patyomkin béke készül.

 

Az önkormányzatok pénzügyi helyzete, ami semmit nem javult, sőt tovább romlott ebben az évben egyre több kezelhetetlennek látszó gondot okoz a hatalomnak. Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz mindenkit le tudott győzni, csak önmagát nem. Az erős önkormányzati lobbijuk keresztbe fordult önön torkukon. Így lesz (lett?) a Fidesz legfőbb ellenfele saját maga. Ebben sem különbözik a MSZP-től, akik saját magukat tették és teszik taccsra. Ami igaz az igaz, egyre többször és egyre több helyen hallom a minősítést: az egyik 19, a másik egy híján 20.

 

A médiumok növekvő hányada gyakorta és egyre bátrabban nézi hülyének az olvasót, a hallgatót, a nézőt. A törpe, önkormányzati tulajdonú lakájmédiumok szót sem érdemelnek. Eljön majd szégyenkezésük ideje, mint ahogy a besúgókat és a vérbírókat is utolérte sorsuk. De az, hogy az országos médiumban is sületlenségek sora jelenhet meg manapság, az azért elgondolkodtató. Példát nem a politika vadvirágos mezejéről szedek. A Japánt ért tragédia kapcsán arról tudósítanak, hogy a fukusimai atomerőmű mentésén dolgozó mintegy ötven „halálraítélt” munkás mindössze napi egy tányér rizst ehet, mert nem tudnak nekik bejuttatni sem húst, sem tejterméket. Ágyuk sem lévén a földön kénytelenek aludni. Nem vagyok szakember, csak egyszerű logikával kérdezem. Ha érthető módon, senkit nem akarnak szállító járművel beküldeni a sugárveszélyes atomerőműbe, miért nem találnak egy irányítható robotot erre a feladatra Japánban? Vagy azok a helikopterek, amelyek napokon át tengervizet hordtak az erőmű hűtésére nem tudnának ejtőernyővel ledobni néhány konténert az életüket áldozók ellátására? Lenne még ötletem, de nem folytatom, mert forr bennem a düh. Most vagy bennünket néznek folyamatosan hülyének, vagy tényleg így meghülyült a világ? Egyik variáció rosszabb, mint a másik. Ha választhatnék, úgy az elsőre szavaznék. Az mégis csak elviselhetőbb, sőt lehet ellene védekezni. Mosolyt látva ugyanis elbizonytalanodnak a lelki vakok és rájönnek, hogy magukból csinálnak hülyét.

Egyelőre azonban itt állunk sokan, nagyon sokan, egyre többen meztelen szívvel, azokkal szemben, kik álruhát öltöttek...

 

1 komment

Címkék: politika barátok sport sajtó család kultúra ünnep kaposvár politikusok pártok megyei közgyűlés vallás egyház blogmentő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr152799464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Török Ottó 2011.04.18. 12:47:18

Szia Főnök! Bizony, elég régen nem beszéltünk. Nagyon jó látni, hogy a lendületed töretlen. Bár ez nem lep meg.
Jómagam, ha kérdeznéd, próbálok érvényesülni, nem igazán könnyű, de ismersz. Megoldom. Jobb volna abban a kemény, ám baráti közegben alkotni, amit megismertem melletted, ahol mindennap egy új feladatot hozott. :-). Nos, remélem egyszer lesz még rá alkalmam. Ottó
süti beállítások módosítása