HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

582. Az igazi nők

2012.03.08. 21:20 Dr. Gyenesei István

Virág, bonbon, puszi, csók. Kinek mi dukál, ki mit kíván? Hagyomány és megszokás a nőnap. Lehet élcelődni, lehet érzelmeket kimutatni, de nem ajánlatos megfeledkezni róla. Végül is mindig szerettem ezt a napot, de igazán nem tudtam vele mit kezdeni.

 

A mai napig kicsit béna vagyok, ha eljön március 8. Legalább is akkor, amikor meg kell szólalni. Mi a fenét illik ilyenkor mondani? Isten éltesen nőnapon! Ezt azért nemesebb ünnepekre tartogatom. Boldog nőnapot! Olyan sután hangzik. Ráadásul csak az emberiség felének legyen egy boldog napja? És a másik fele, a férfiak? Végül is az a normális, ha az egyik fél boldogsága a másiknak is örömöt okoz. Szép napot! Igen ez jó. Lenne, ha nem kívánnánk ezt új szokás szerint a közhelyessé vált „jó napot” helyett egész éven át. Köszönöm! Ez is jól hangzik, mert van mit megköszönnünk a nőknek, de ezt hagyjuk meg bensőségesebb napokra. Mondjuk házassági évfordulóra, vagy anyák napjára.

 

Így aztán addig tipródok ilyenkor, míg egyszerűen csak a szemébe nézek a nőnek, aki valamiért fontos a számomra, átadom a virágot, amit neki szántam és egy mosoly kíséretében ennyi jön ki belőlem „nőnapra”. Mintha amúgy nem tudná a kiválasztott ezt e nélkül is. És aztán boldogan köszöni, mert nem feledkeztem el arról, hogy ő nő. Legyen óvodáskorú, kisiskolás, kamasz, ifjú hölgy, élete delén járó vagy szép korú, egyaránt hálásak érte, ha finoman figyelmeztetjük őket női mivoltukra.

Kell ez a megerősítés március 8-án. Meg 9-én, és az év többi napján is, mert mi férfiak akkor és attól vagyunk férfiak, ha a nők, nők.

 

Drága NŐK! Ne akarjatok férfiasan viselkedni. Hagyjátok meg ezt a szerepet nekünk. Sőt várjátok el tőlünk! Mint ahogy mi is elvárjuk tőletek, hogy minden pillanatban nők legyetek. Ebben erősítsen benneteket a mindenkori nőnap és az év minden napja. Ezzel köszöntök minden nőt, aki végigolvasta bejegyzésemet. Kívánok nekik igazi férfitársakat, legyenek azok akár az apák, a nagyapák, a testvérek, vagy a gyermekeik, az unokáik, az osztály és munkatársaik, a szomszédaik, a barátaik, a kedvesük, az élettársuk, vagy a férjük. Olyanokat, akik nemcsak elvárják, de tesznek is érte, hogy igazi nők vegyék őket körül.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep nőnap értékeink

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr354298585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.