HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

563. Hiszti!

2011.10.03. 06:52 Dr. Gyenesei István

Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel biztosan eredményük sem lesz. A cselekvést egy valami ölheti meg, a félelem. Ha bármihez félelemmel közelítünk abból jó nem sülhet ki. Ne féljünk!

 

Előző blogom írasakor nem is gondoltam, hogy mennyire aktuális lesz annak címe pár napon belül. „Fel! Támadnak.” – írtam és lőn igazsága. Egy újabb napra felerősödött a Somogyért Egyesület jogos mandátum megtartása körüli nemtelen csata. A megyei közgyűlésen nemcsak érezhető, de látható is volt a szándék. A megfélemlítés szándéka. Nem sikerült, mert hamis úton jártak, akik ezzel próbálkoztak. Ha lehetőségünk lesz rá bizonyítani tudjuk, hogy mindent szabályosan tettünk.

Másodosztályú szereplők ripacskodtak, alávaló stílusban. Ők azok, akik már megásták a megye sírját és talán nem is tudják, hogy most ássák a sajátjukat is. Csak sajnálni tudom szegényeket. Elvesztették józan ítélőképességüket. A rabosított és elítélt képviselő engem akart lemondatni olyanért, amiről egyelőre fogalma sincs, hogy mi is rejlik benne. Fiúk! A szálkát más szemében észreveszitek, miközben a magatokéban a gerendát sem látjátok? Valljuk be önhitelrontás ez a javából. Az a hiszti amit elővezettetek enyhén szólva sem volt elegáns. Hisz ti úgy akartatok leckéztetni törvénytiszteletből, hogy két lábbal tapostatok minden szabályon. Ti sem hiszitek amit mondtok és hiteltelen amit tesztek. Valójában erőt adtatok nekünk. Nem csak nekem, hiszen soha ennyien nem bátorítottak, biztattak bennünket. Így aztán megerősödött, hogy jó úton indultunk el, jó irányba tartunk. Nem mi hamisítottunk, hanem ti játszotok hamis húrokon. És e közben tönkre tesztek, lejárattok, egy jobb sorsra érdemes embert, Nagyatád polgármesterét, aki sodródik veletek.

 

Meg kell osztanunk amit gyűjtöttünk, mert több lesz általa a közös tudás, tapasztalat, élmény, érték és hit. Ez járt vissza-visszatérően a fejemben a somogyfajszi emléktábla avatáson. Vitéz Orbán Nándornak állított emléket a falu. Egy EMBER-nek, akinek az életútjának a megismerése ide terelte a gondolataimat. Ludovikát végzett tüzértiszt. Az első kiemelkedő nemzetközi eredményt elért magyar öttusázó. A berlini olimpia után frontszolgálat. A háború után fizikai munka, a Horthysta tisztek sorsa. 1956-ban Nagykanizsa nemzetőr parancsnoka. A forradalom leverése utáni hideg szél a somogysárdi ménesbe repíti. Húsz évre Somogyfajszon lelt otthonra. Ott is utoléri a hatalom és hat évet börtönben kell töltenie. Szaktudására, emberi értékeire jellemző, hogy a börtönévek után a világ legnagyobb és legnehezebb lóversenyére, győzelemre képes paripát készített fel, itt Somogyban. Magyar ló azóta nem, hogy ezt az eredményt, de még az indulás jogát sem tudta megszerezni. A somogyfajszi évek után haláláig nem találta a helyet, ahol kedvére alkothatott volna.

Életútja, a kemény erkölcsű és tartású, a megtörhetetlen gerincű katonatiszt, a sikeres sportoló emléke előtt tisztelegtünk. Sokan voltunk, nagyon sok ismerőssel találkoztam. Eljött a Magyar Öttusa Szövetség vezérkara is, de még egy világhírű pánsíp művész is koncertezett a kicsi katolikus templomban.

Szép nap volt, csak az a fránya gondolat ne motoszkált volna bennem minduntalan. Rádöbbentem arra, amit tulajdonképpen tudtam. Nem új jelenség, hogy a mindenkori magyar valóság sorra elvesztegette szellemi tőkéjének a javát. Nem véletlen, hogy most sem jutunk ötről-hatra. Sőt, ha figyelmesen körülnézünk ellenkező irányba haladunk. Ezzel a szemlélettel szegényítette, sivárosította el a mindenkori hatalom a magyar valóságot Koppány óta. Így volt ez a mi életünkben 1945 után, 1956 után és ebben élünk most a fülkeforradalom után is. Hány és hány, munka és feladat nélkül ténfergő tehetséges, nagy tudással és tapasztalattal rendelkező, életerős emberrel találkozom nap, mint nap. Olyanokkal, akiknek a helyére szerény képességű, de elkötelezett pártkatonákat ültettek. Lassan a szorgalmas buták országa leszünk.

 

A család, de főként az unokák most már nem maradhatnak ki ebből a blogomból. Kezdjük Istivel. Elmúlt másfél éves. Komoly kor. Szülei pár napra, külföldre utaztak és így nálunk lehetett. Szöszi hajával, csillogó értelmes szemeivel, mindenre nyitott barátságos egyéniségével, szeretnivaló kis kölyök. Nővére Fanni, aki az első osztályt kezdte okos és szorgalmas, sok-sok piros ponttal. Elevensége és szabadszájúsága azért már e rövid idő alatt is keverte néhány konfliktusba a tanerőkkel. Dorina a múlt szombaton, Budapesten a tánc világfesztiválon indult a Hip-Hop gyermek kategóriában. Páros versenyben 4. lett, amiért is megajándékoztam a Syma csarnok csodás virágkiállításán neki választott mini orchideával. Barnusék meg egyenesen száguldanak. Minden meccse után felhív telefonon. Az U 15-ös bajnokságban csapatuk hét forduló után, pontveszteség nélkül, 38:1-es gólaránnyal nyílván az első helyen áll. A legtöbb mérközésen a kezdő csapatban léphetett pályára, a magasra nyúlt, mélyülő hangú „kis” középhátvéd.

Azért nekünk is jutott az élmények tárházából. A Magyar Vágta fináléja a Hösök terén, a forintfogyasztó, amúgy testet gyarapító csoki fesztivál a Budai Várban, kirándulás Domonyvölgybe, hat év után újra Országos Mezőgazdasági Kiállítás a szokott helyen, Szent István fogathajó verseny Gödöllőn, ahol Leila nagyszerűen hajtott, így rendesen megelőzött. És én ennek, ennek is tudtam örülni. Meg annak is, hogy nem csak meleg van, de süt a nap. Nekünk süt, akiknek erősítenünk kell egymást.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika család ünnep erkölcs politikusok somogy értékeink somogyfajsz megyei közgyűlés somogyért egyesület orbán nándor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr763273478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása