HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

586. Szerelmem Izabella

2012.04.23. 06:14 Dr. Gyenesei István

Inni, nem csak a győztesnek szabad. Ferdítettem el Székely Éva klasszikus mondatát. Ráadásul csak a jót, a legjobbakat érdemes. Túl rövid az élet ahhoz, hogy a rosszra pazaroljuk magunkat. Így is, úgy is. Még, ha pálinkáról esik szó, akkor is. Hát essen szó róla, az istenek könnycseppjeiről.

 

Megígértem, hogy beszámolok a Gyulai Pálinka Fesztiválról. Ez következik most és semmi politika. Tegnap kora este érkeztünk haza. És velünk együtt a siker is. Erre, ennyire azért nem számítottam. Ha már így alakult, hát üsse kő, viselem a terhet. Nézzük szépen sorban!

 

Harmadik alkalommal rendezték meg Gyulán, az országos bajnokságnak számító Magyar Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat versenyt. A jubileumi alkalommal Világ Kupa rangjára emelkedett az esemény. Tíz országból 53 párlatgyártó cég és 211 magánszemély küldött összesen 1120 terméket. Nyílván mindenki a legjobbjait. Ezzel a világ harmadik legnagyobb gyümölcspárlat vetélkedésévé nőtte ki magát ez az esemény. A 28 tagú nemzetközi zsűri többnapos, objektív munkája elképzelhetetlen lett volna számítógépek nélkül. Amúgy nem volt ott se király, se cigány, akarom mondani, azonos feltételek mellett, megkülönböztetés nélkül versenyeztek egymással a neves és kevésbé híres párlatkészítő cégek, a bérfőzdék és a magánfőzők legjobbnak tartott produktumai.

 

Ez így igazságos. Ha ugyanis azt akarjuk, hogy itthon és külhonban egyaránt legyen tekintélye a jó pálinkának, akkor el kell felejteni a nagy áruházláncok polcain olcsón kínált „pálinkaszerű” portékákat. Nem véletlen, hogy kutyaszigorúak voltak az ítészek. A versenyminták felét minősítették csak éremre méltónak és a százat sem érte el az aranyosok száma. A különösen értékes minősítést, a „Champion” címet a kategóriák győztesei kaphatták meg, összesen és szám szerint 28 pálinka. Ők lettek a Magyar Bajnokok és egyben a Világ Kupa győztesei is.

 

Erre a versenyre készültem az elmúlt évben és azóta is, amikor a gyümölcsök lelkének kinyerésén és megőrzésén szorgoskodtam. Úgy tűnik érdemleges módon. Ezt bizonyítja a 10 ezüstérem, a 4 aranyérem, valamint a két Champion mellett, a Világ Kupa és Magyarország Legjobb Magánfőzője cím elnyerése. Magam sem akartam ezt elhinni, hát még a szakma krémje, akik igen csak meglepődtek, de tisztességükre legyen mondva elismerték a teljesítményt. Ők azok, akik az elmúlt években megosztották velem tudásukat, tapasztalatukat, amit én szorgosan összegyűjtöttem és hasznosítottam. Köszönöm nekik is. Ehhez a sikerhez persze sok minden egyébre, még nagy adag szerencsére is szükség volt. Legfőképpen pedig különleges és jó, akarom mondani különlegesen jó pálinkákra. Úgy tűnik a Teremtő akarata szerint ez most megadatott nekem. Nincs mentség ezt már nem lehet abba hagyni. Nem is akarom. A sikert pedig helyén kell kezelnem, el kell viselnem. Megrészegedni tőle tévút lenne.

 

Ha pedig arra kíváncsiak hűséges olvasóim, hogy mégis melyikek voltak a legjobbnak ítélt pálinkáim, azok kíváncsiságát is gyorsan kielégítem.  A legmagasabban jegyzett aranyérmes, Világ Kupa Champion-díjas, sőt a verseny, kategóriák nélküli abszolút sorrendjében, egy remek Vilmoskörte mögött 2. helyezett, alig több mint 40 fokosi IZABELLA SZŐLŐPÁLINKÁM. Így csupa nagybetűvel. Szerelmem Izabella. De az élen végzett és „A verseny legjobb terméke” címet nyerte el a „Csudió” névre hallgató zölddió likőröm, megelőzve a másodikat J, amelyik szintén az enyém volt. Ezek mellett vadkörtém, csipkebogyóm, bodzám, vadszilvám, cigánymeggyem, kökényem, málnám, almám és az ágyas szilvám kíván név szerinti említést. Csak a többi kiválóságom, amelyek mindegyike a saját szeretett gyermekem meg ne sértődjön!

 

Már készülök az új szezonra. Tele vagyok tervekkel, elképzelésekkel, hogy miből, mit, hogyan varázsoljak elő, ebben az évben. Csak gyümölcs, jó gyümölcs legyen, a többit majd hozzátesszük. Itt ne tessenek cukorra vagy egyéb csalafintaságra gondolni. Ezek legfeljebb szaporítják a mennyiséget, de rontják a minőséget. A tavalyi pálinkáim legjavát pedig a közelállókkal fogjuk kóstolgatni. Cseppről-cseppre, szépen sorban egymás után. Megvan annak a módja, hogy az érzés felejthetetlen maradjon. Így aztán fejünk sem fog fájni.

Szólj hozzá!

Címkék: barátok ünnep pálinka gyula értékeink gyümölcspárlat

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr124467688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása