HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

638. Így érdemes, avagy csak így érdemes!

2018.01.21. 17:36 Dr. Gyenesei István

Sokan, nagyon sokan legyintenek, ha a politikusokról esik szó. A politika szót lassan már a tisztességtelenség szinonimájaként használjuk. Nincsen ez így jól! Nem csak azért, mert pár hónap múlva közülük választunk képviselőket, de azért sem, mert akik reflektorfényben vannak, azok példát is adnak, amit aztán lehet követni vagy elutasítani. Ne általánosítsunk! Van kivétel a közvetlen környezetünkben is.

Bizonyságul közülük választottam hármat. Hála Istennek, több is akad e tájon, de maradjunk most csak ennél a háromnál. Három férfiember. Remes Gábor az 53 éves középiskolai tanár, Witzmann Mihály  a 41 éves mérnök-informatikus és Steinmetz Ádám a 37 éves jogász, aki nem mellékesen olimpiai bajnok. Witzmann már most országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben. Remes a Demokratikus Koalíció, Steinmetz pedig a Jobbik jelöltjeként tart az ország házába. Hárman, három különböző választókerületben mérettetik meg magukat.

Nem egymással vetélkednek. Hogy melyiknek miként sikerül, az majd április 8-án eldől, de hogy jó választás mindegyik, ahhoz kétség sem fér. Bizonysága ez annak, hogy a képviselő-jelölteknél nem az dönti el az alkalmasságot, melyik párt színeiben indul, hanem az emberi kvalitások. Tudom, persze hogy tudom, a választópolgárokat nagyon is, talán túlzottan is befolyásolja, ki melyik csapathoz tartozik. Pedig az urnáknál van lehetőség listákra leadott voksokkal a pártszimpátia kifejezésére és az alkalmasnak vélt egyéni jelölt támogatásának külön választására.

Miért is ne lehetne? Arról nem is beszélve, hogy ennek a három jelöltnek mindegyikét bármelyik másik párt is bátran felvállalhatná. Egyikük homlokára sincs rásütve a pártembléma, a párt logója. Ők értékeket képviselnek. Egyetemes, általános és örök értékeket, amelyek miatt egyaránt tisztelhetők és szerethetők. S hogy nem beszélek a vakvilágba, nézzük meg őket sorban, rövid mondatokba szedve, életkor szerinti sorrendben megadva a tiszteletet.

Remes Gábor negyedszázada lett barcsi. Középiskolai tanárként azóta több ezer diáknak magyarázta el a világ csodáit. Dél-somogyi országgyűlési képviselőként ismertem meg Őt, és győződtem meg átlag feletti képességeiről. Hűséges elveihez és a közösségekhez, amelyekhez tartozik. A politikát szolgálatnak tekinti, a környezete boldogulása szolgálatának. Minden tevékenységének célja esélyt adni a rábízott embereknek, a boldog és egészséges életre. Harcos, nyílt tekintetű, őszinte ember. Személyes példájával ad hitelt szavainak. Jó szándékú,  értelemre alapozó, érett EMBER.

Witzmann Mihály itt születet ezen a tájon. Igazi balatoni lokálpatrióta. Gyökereivel a somogyi földből meríti erejét és emberséget. A Somogy megyei közgyűlésben láttam meg benne a spirituszt, és azóta is figyelem pályafutását. Nyílt, mosolygós tekintete őszinteséget sugároz. Nem csalatkozik, aki megbízik benne. Észreveszi és elismeri a valós értékeket. Nemcsak keresi, de meg is találja a járható utat, a pártfegyelem rajzolta keretek között is. Hisz az elvégzett munka és a valódi összefogás alkotó erejében. Nagyon szorgalmas és komoly munkabírású, a bizalomra építő, értékes, értelmes EMBER.

Steinmetz Ádám az új somogyi nemzedékhez tartozik, aki megszerette ezt a tájat és az itt élő embereket. Kész és képes is tenni a helyi értékek gyarapításáért. Sugárzik belőle az őserő és az értelem. Felelősséget érez mindazokért és mindazért, akit és amit rábíznak. Mint a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke ismertem meg. Kivételes játékintelligenciája mellett igazi csapattag, aki hisz a közösség erejében. Olimpiai bajnokként igazi példakép, aki időben felkészült a civil életre. Ma már ide köti a somogyi föld. Kész a felelős képviseletre. Nyílt, őszinte, szorgalmas és bátor EMBER.

Ugye megmondtam, hogy vannak értékes, tiszta lelkű politikusok. Sajnos nem sokan. Rajtunk is múlik, hogy többen legyenek. Figyeljünk és vigyázzunk rájuk. Legyenek Ők  a példaképek.

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport fidesz parlament jobbik politikusok somogy pártok értékeink országgyűlési képviselő mob olimpiai bajnok képviselő választás megyei közgyűlés demokratikus koalíció Steinmetz Ádám Remes Gábor Witzmann Mihály dél-somogy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr5813592751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása