HTML

Facebook

Dr. Gyenesei István blogja

A somma.hu oldalon 7 évvel ezelőtt indítottam internetes naplómat. Azóta 620 önálló bejegyzést tettem. A rákeresések száma meghaladta a százezret. A magánélet mellett a napi politika adja a fő témát. A honlapomon www.gyenesei.hu-n link ad lehetőséget a blogom elérésére. Megyei Közgyűlési elnökként, független országgyűlési képviselőként, miniszterként, Somogyért Egyesület elnökeként és magánemberként is azt vallom, hogy aki nyitottan él azt csak őszintén érdemes tennie. Ez jellemzője a blogomnak is. Mostantól a blog.hu-n is elérhetőek lesznek bejegyzéseim, ahova rövidesen felteszem az összes korábbi írásomat is. Jó olvasást!

Friss topikok

  • Dr. Gyenesei István: @Ica Hoffmann: Köszönöm. Bölcs, jobbító szándékú gondolatok. (2016.01.11. 18:02) 637. A víziló
  • dr Matolcsi Lajos: Talány számomra hogy az Arab-.országok miért ilyen passzivak miért nem segitenek. Más hol van a NA... (2015.09.16. 10:42) 634. Határt sértők
  • encián: Gratulálok a pálinkáid ismételt sikereihez - bár nem írtál már egy hónapja, de olvastam róla.:-) (2015.03.22. 21:36) 630. Szomorújáték
  • encián: Na végre megszólaltál, alig vártam már!:-) (2015.01.22. 21:16) 629. Szóböjt
  • Balázs Nagy: Kedves István, tisztelt Kéviselő Úr! Megmondom őszintén sajnos Te kicsinálásra vagy ítélve.68 éves... (2014.10.28. 10:50) 613. Hozzáadni!

590. Gombócok

2012.06.05. 14:37 Dr. Gyenesei István

 Mérges vagyok magamra. Két hét óta nem fog a „tollam”. Érthetetlen. Ráadásul a ránk zúduló közéleti témák mennyisége tálcán kínálta a tollhegyre kívánkozó történéseket. Vagy éppen ez a zuhatag temetett maga alá? Minden bizonnyal a bőség zavara bénított meg.

 

Bánom, hogy nap, mint nap nem jegyzeteltem, nem készítettem emlékeztető sorokat, amelyekből most könnyen válogathatnék. Úgy tűnik a legfőbb gond, hogy egyre inkább elszakadnak egymástól a szavak és a tettek. A többnyire jó diagnosztikát, tévutas terápia követi. Ironikus megközelítésre lehetőséget adó témák is jócskán akadtak. Példaként kettőt említek.

 

Itt van mindjárt a pályakezdők minimálbére mértékének csökkentési terve. Ez így önmagában hátborzongatóan hangzik. Az indoklás azonban megmosolyognivalón demagóg. Azt mondták ugyanis a kommunikáció terminátorai, hogy így több pályakezdőnek jut majd bér. Jól hangzik. Ezért mondták. Csak éppen mindenki tudja, hogy nem igaz. Ugyanúgy, mint ahogy az is porhintés, amikor időről-időre előkerül a kalapból a magas (?) nyugdíjak csökkentésének témája, amiből az alacsony nyugdíjakat lehetne emelni. Ez is hamis hangulatkeltés. Meg jól bevált gumicsont, amilyeneket akkor dobnak be, amikor fiaskókról vagy melléfogásokról kell elterelni a figyelmet.

 

Nem rengette meg a világot, de vidám perceket szerzett, amikor az egyik, amúgy sokra hivatott és általam tisztelt, országosan ismert kormánypárti politikus a Nemzeti Sportban nyilatkozott. A teljes oldalas interjú, beszélgetés oldott, a tőle megszokott lezser hangulata azt sugallta, hogy az érintett vezető ért a sporthoz. Sőt, sportos életmódjával példát mutat másoknak is. Vagyis érdemes követni. Mindjárt az elején azonban egyetlen mondatával (amit érthetetlen módon a riporter sem javított ki) meggyengítette a felépítendő imázs alapjait.  Amikor ugyanis büszkén bejelentette, hogy ő bizony ezen a nyáron átússza a Balatont „kicsit” melléfogott. Az még csak-csak elment, amikor azt mondta „megoldom valahogy”, vagyis különösebben nem készül fel az 5,2 km-es táv leküzdésére. Ez mindaddig magánügy, amíg nem kezdik el mások is követni ezt a felfogást. Tizenegyszer úsztam át a Balatont és határozottan állítom, hogy bármilyen jó kondícióval, de célirányos felkészülés nélkül nekivágni a tónak veszélyes játék. Amit viszont ez után mondott abban nehogy bárki is kövesse! Így hangzott: Ha jól tudom, délről északra történik a Balaton átúszása.  Így nem lehet gond. Az elején, az első kilométeren lehet gyalogolni.

 

Fiúk, lányok! Az Isten szerelmére azon a bizonyos napon nehogy kövessétek őt, mert nagyon befürödtök, de a Balatont abban az irányban nem úszhatjátok át. Lassan három évtizede ugyanis, hogy északról délre, Révfülöpről Balatonboglárra úsznak több ezren. Már amikor az a fránya időjárás engedi. Csak reménykedek, hogy barátunk a politika útvesztőiben nem téveszti el ennyire az irányt, mert abból bizony komolyabb baj származhat.  És azt már nem csak ő, de mi sem ússzuk meg.

 

Nem tévesztett irányt a debreceni medencében úszó válogattunk. Gyárfás Tamás és Kósa Lajos jól egymásra talált. Félretéve a politikát, alkottak egy jó nagyot és szépet. Ott volt a sikerek tanújaként Áder János és Orbán Viktor is. Osztoztak az örömben, a fényben. Talán még erőt is merítettek és rájöttek, hogy ahol a jobb és a bal is előre lapátol, ott a testet sikerre viszik. Ők is így lehetnek, csak így lehetnek a történelem pozitív részesei, mint ahogy a kormányfő fogalmazott az úszó EB eseményeinek részeseként. 

 

Legszűkebb környezetemben is fodrozódik a víz. Elég, ha csak az Ormai ügyből kavart megalapozatlan „magánokirat-hamisítási” vádaskodásra gondolok. A kormánypárti médiából tudom, közvetlen értesítést a mai napig nem kaptam, hogy a bíróságon bizonyíthatjuk, igazunkat. Tény, hogy egy tisztességtelen emberről van szó, aki meghazudtolta saját magát. Akarva, akaratlanul bűntársa lett a Somogyért Egyesület gyengítésén és az én lejáratásomon tüsténkedőknek.

 

Amúgy engem messze nem érdekel ez annyira, mint Jutkám gyengélkedése, aminek kialakításában nem kis szerepet játszott a kreált ügy. A lányok, Anita és Leila a hét végén hazajöttek és átvállalták tőle a házimunkát, élén a sütéssel-főzéssel. István pedig friss zöldségekkel járult hozzá a terápiához. Az anyai figyelő tekintetek, jó tanácsok persze nem maradtak el a konyhában. Így aztán megtanulták, hogyan kell a világ legjobb szilvás gombócát készíteni.  Mindannyian jobban örültünk volna annak, ha erre nem ebben a helyzetben került volna sor. Hiszünk abban, hogy Isten segítségével visszanyeri kicsattanó egészségét, jókedvét és még sok remekmű készítésére tanítja meg lányait, unokáit mindannyiunk örömére.

 

Befejezésül nem tudom kihagyni, hogy ne idézzek ma reggeli olvasmányomból egy mondatot. Dániel könyve 12: „Az értelmesek és akik sokakat igazságra visznek fénylenek, miként a csillagok, örökkön, örökké.”

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport család nemzeti sport áder jános orbán viktor gyárfás tamás politikusok balaton átúszás értékeink vallás egyház blogmentő somogyért egyesület ormai istván

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr414566934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása